Nieuws

Wessel Hagels viert 15 jarig bestaan

Tholen - Uw Groenteman Wessel Hagels in Rolde heeft wegens het 15-jarig bestaan de hele week de vlag uithangen. In samenwerking met zijn leveranciers heeft hij leuke aanbiedingen weten te maken en komende zaterdag organiseert hij ook een feestje in de winkel met een springkussen voor de kinderen en een kaasproeverij voor de oudere klanten. Jong en oud weet de speciaalzaak te vinden waar het allang niet alleen meer om AGF draait.

"Ik ben een geboren spruitje, zeg ik altijd. Mijn ouders hadden een groentezaak en ik werd geboren in de maand november, de spruitjestijd. Maar als mijn ouders zouden zien wat ik nu allemaal doe, dat zouden ze niet herkennen. We verkopen enorm veel kant-en-klaar producten, maaltijden, kaas en noten. Wij zijn meer een traiteur en allang geen groentewinkel meer", vertelt Wessel.

Wessel heeft altijd in de AGF-wereld gewerkt en was een vrije jongen. 15 jaar geleden had hij de kans om een groentewinkel over te nemen. Wessel: "In het begin waren er wel zorgen of het allemaal zou gaan lukken, maar het is goed gekomen. In 2016 hebben we de zaak helemaal kunnen moderniseren en ook met kaas en nootjes begonnen en verder uitgebouwd met kant-en-klaarpoducten. Alles wordt in de winkel bereid."

Corona zorgde voor een grote omzetstijging en veel van die klandizie is blijven hangen. "Klanten herkennsn de kwaliteit. Nu alles weer genormaliseerd is, is het wel minder druk, maar vergeleken met 2019 is er nog altijd een omzet plus van 13 tot 14%."

Zowel jongeren als ouderen weten Wessel Hagels te vinden. Daar speelt ook zijn dochter een grote rol in. Die werkt deels mee in de zaak en deels op een kinderdagverblijf. De kinderen mogen een gratis banaantje komen halen en dan nemen de ouders vaak nog wat extra's mee. Wessel Hagels heeft ook een beroemde klant: Johan Derksen. "Die is aljaren klant en daar kan ik het heel goed mee vinden. Hij heeft ook een promotiefilmpje gemaakt voor ons over de Elefant sinaasappelen van onze vaste leverancier Willem Dijk AGF."

Wesselen zijn vrouw zetten nog dagelijks met veel plezier de schouders eronder, maar leeftijd gaat inmiddels een rol spelen. Opvolging binnen de familie zit er niet in, maar Wessel hoopt dat een van de personeelsleden het ziet zitten om op termijn de zaak over te nemen. "We werken 6 dagen met veel plezier in de zaak, maar we moeten tegenwoordig echt bijkomen op zondag. Dus daarn moeten we wel iets gaan veranderen, want dit is op lange termijn natuurlijk niet meer vol te houden."


Speciaalzaak profiteert van drang naar rust en kleinschaligheid

De coronacrisis heeft veel ondernemers de afgelopen maanden in de problemen gebracht, maar veel bakkers, slagers en groenteboeren hadden juist een hogere omzet dan normaal. Ook in Drenthe ging het speciaalzaken voor de wind.

Volgens cijfers van marktonderzoeker GfK stegen de verkopen van slagers en groenteboeren de afgelopen maanden met 30 tot 40 procent. Dat gaat in tegen de trend dat veel van dat soort winkels de afgelopen jaren moesten sluiten, omdat de supermarkt steeds meer marktaandeel inpikte.

Even geen supermarkt

Vanwege het coronavirus lijken mensen de drukke supermarkten meer te mijden. In plaats daarvan zoeken ze de rust en kleinschaligheid van de speciaalzaken op, merkt ook groenteboer Wessel Hagels uit Rolde. "Corona heeft daarin een hele grote rol gespeeld. Mensen die eerder bij de supermarkt inkochten, komen nu weer bij de speciaalzaak. Ze zijn toch een beetje voorzichtig geworden en willen niet meer met honderd man in één winkel boodschappen doen", vertelt Hagels.

Ook Rianne Pots van Echte Bakker Pots zag steeds meer klanten in haar winkels in Rolde, Annen en Assen. Naast het vermijden van de supermarkt denkt Pots dat mensen tijdens de coronacrisis meer het belang van lokale producten zijn gaan inzien. "Klanten zeggen dat ze het leuk vinden dat wij streekproducten verkopen en dat we kunnen vertellen waar ons graan vandaan komt. Je merkt dat dat steeds belangrijker wordt", vertelt Pots.

Lees het hele persbericht bij RTV Drenthe >>

Kinderopvang Rolde en groenteman werken samen.

Rolde - De Stichting Kinderopvang Rolde biedt als extra dienstverlening ouders de mogelijkheid hun kinderen warm te laten eten op de kinderopvang.

"De smakelijke maaltijden worden iedere dag vers bereid door Wessel Hagels, de plaatselijke groentespecialist. Hebben ouders ook geen zin om voor zichzelf te koken dan kunnen zij dit bij de kinderopvang bestellen en de maaltijd aan het eind van de dag mee naar huis nemen" zegt Irene Kuiper, directeur van de SKR. "Na een lange dag werken valt het voor ouders vaak niet mee een warme maaltijd op tafel te zetten. Daarbij komt dat kinderen dan moe zijn en er van eten niet veel meer komt. Hoe fijn is het dat de buikjes dan al gevuld zijn met een verse voedzame maaltijd. De kinderen eten heel gezellig met elkaar aan tafel en zien eten doet eten."


Ook Johan Derksen weet de beste kwaliteit te waarderen!


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.