Zoete bakjes met fruitsalade

Info:

• 40 minuten

• 4 personen

Ingrediënten:

• 200 g pitloze witte druiven

• 50 g koude boter of margarine en een klontje voor het invetten

• 4 vellen diepvries-fillodeeg

• 2 handperen

• citroensap

• 1 grote sinaasappel

• 2 eetlepels bloemenhoning

• 3 eetlepels sinaasappellikeur of sinaasappelsap

• verse munt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.Laat het folldeeg ontdooien. Smelt de boter of margarine in een steelpan op

een laag vuur (niet bruin laten worden). Zet acht ronde vormpjes met een middellijn van 10-12 cm omgekeerd op

een bakplaat en vet de buitenkant in met het klontje boter. Snij de vellen fillodeeg in vieren. Bestrijk telkens 2

deeglapjes met de gesmolten boter en leg ze op elkaar op de ingevette vormpjes. Bak ze in het midden van de

voorverwarmde oven in circa 5 minuten lichtbruin, stevig en krokant. Haal de bakjes van fillodeeg voorzichtig van

de vormpjes.Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel het

vruchtvlees met citroensap. Halveer de druiven. Trek met een zesteur(citroentrekker, is een speciaal soort

mesje)of met een ander klein scherp mesje, mooie sliertjes schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel vervolgens

dik, zodanig dat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Schep in een kom de

peren, druiven, sinaasappelpartjes en sinaasappelschilletjes met de honing en likeurof sap door elkaar. Vul de bakjes

met de fruitsalade. Garneer de bakjes met een takje munt.

Dit gerecht bevat circa 75 gram fruit per persoon