Zilvervliesrijst met varkensreepjes en sperziebonen

Info:

• 2 personen

• 15 minuten

Ingrediënten:

• 300 g sperziebonen

• 270 g Zilvervliesrijst

• 2 el olie

• 200 g varkensschnitzel, in reepjes

• 1 ui, gesnipperd

• 1 teen knoflook, fijngesneden

• 2 el sojasaus

• 2 el geroosterde sesamzaadjes

• 1 tl gedroogde chilipeper (molen)

Bereidingswijze:

1. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

2. Verhit intussen de wok en voeg de olie toe. Roerbak het vlees 2 min. op hoog vuur.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.

3. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout en

de sojasaus. Voeg de sesamzaadjes en de sperziebonen toe.

4. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de chilipeper.

Tip: Vervang het varkensvlees door tijgergarnalen.