Roerbaksalade van witlof, sjalot en walnoten

Info:

Ingrediënten:

5 struikjes witlof

Bereidingswijze:

Maak het witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Schil de

sinaasappels en snijd deze in plakken. Snijd de kipfilet in plakken. Roer in een kom de azijn, mosterd, honing, zout,

peper en 2 eetlepels (walnoot)olie tot een dressing. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een wok en fruit hierin de

sjalotjes circa 1 minuut. Voeg het witlof toe en roerbak deze circa 2 minuten. Verdeel het warme witlof, de

sinaasappel, kipfilet, walnoten en rozijnen over 2 borden. Schenk de dressing over de salade en serveer deze direct.

Tip: Lekker met stokbrood

25 gram rozijnen

30 gram walnoten

1 eetlepel (olijf) olie

2 eetlepels (walnoot) olie

Zout en versgemalen peper

1 theelepel honing

½ theelepel mosterd

2 eetlepels (witte wijn) azijn

150 gram gerookte kipfilet

2 (bloed) sinaasappels

2 sjalotjes

2 personen

Voorgerecht