Salade met rode biet en minneola

Info:

Ingrediënten:

4 rode bieten

Bereidingswijze:

Wikkel de bieten in een paar lagen aluminiumfolie en bak ze op 180C ongeveer een uur in de oven. Het duurt even, maar het is zeker de moeite waard, de bietjes behouden zo veel meer smaak. Als de bieten gaar zijn en nog warm kunnen ze geschild worden en in partjes worden gesneden. Vervolgens kan de marinade van olijfolie, honing, citroensap en zout en peper worden toegevoegd en moet het geheel afkoelen. De minneola’s moeten worden geschild en in halveringen worden gesneden. Bij het snijden van de minneola’s moeten alle vliezen ook worden verwijderd. Vul het bord waar het gerecht op geserveerd wordt met veldsla en voeg daar bovenop de bieten en de minneola’s. Besprenkel het geheel met de marinade uit de bietjes. Eventueel kan het gerecht geserveerd worden met een paar plakken geitenkaas of rosbief. Ook een plak vers brood past goed bij het gerecht.

EET SMAKELIJK