Panna Cotta met minneola

Nagerecht

30 minuten

4 personen

Ingrediënten:

4 minneola’s*

500 ml slagroom

3 el suiker

5 blaadjes gelatine wit

4 el mandarijnen- of sinaasappellikeur (slijter)

Bereidingswijze:

Boen de mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil dun van de mandarijnen. Pers zoveel mandarijnen uit dat

er 100 ml sap is. Breng de slagroom met de suiker en de geraspte schil aan de kook en laat de slagroom 5 min. heel

zachtjes koken. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water. Roer het mandarijnensap

door de slagroom. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de room. Roer 2 el likeur door de

room. Spoel de 4 puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel in de vormpjes. Dek de

vormpjes af met een stukje vershoudfolie en laat de puddinkjes in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven. Schil de

rest van de mandarijnen met een scherp mesje, zodat alle velletjes van de mandarijnen af zijn. Snijd de partjes

tussen de vliesjes uit. Meng in een kom de partjes mandarijn met de resterende likeur. Dek de kom af en marineer

de partjes mandarijn minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiden

Maak de randjes van de puddinkjes voorzichtig los. Leg een bordje op een vormpje. Schud en keer ze samen. Laat

het puddinkje op het bord glijden. Keer zo ook de andere puddinkjes. Schep de gemarineerde mandarijn ernaast.