Kip met mandarijn

Info:

• 4 porties

• Hapje

Ingrediënten:

• 1 mooie scharrelkip

• 7 mandarijnen schoon gewassen

• 2-3 eetlepels olijfolie

• 2 eetlepels cognac of vieux

• 7 kaneelstokjes

Bereidingswijze:

Maak het vel los van de kip door met de vingers onder het vel te gaan en het voorzichtig van het vlees trekken.

Laat het vel wel zitten. Rasp van 1 mandarijn de schil af. Snijd een andere mandarijn met schil en al in dunne

plakken. Meng de olie, cognac ,mandarijnsap en zout en peper naar smaak en smeer dit onder het vel van de kip.

Verdeel ook de mandarijnplakken en 3 stokjes kaneel eronder en laat het 1 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 225°C. Stop 3 mandarijnen en 3 kaneelstokken in de holte van de kip en leg de rest van

de mandarijnen open gesneden ernaast in de ovenschaal. Bestrijk het vel met olie en bestrooi het met zout en

peper. Schuif de kip in een braadslee in de oven, draai de temperatuur na 15 minuten naar 157°C en rooster de kip

nog 45-50 minuten. Controleer de gaarheid door een sate prikker in het dikste deel van een dijbeen te steken. De

kip is gaar als er geen roze vocht er meer uit komt. Neem de kip uit de oven, verpak hem in aluminium folie en laat

hem 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden

Wraps met varensreepjes en ijsbergsla

2010-11-19 22:26:55

Ingrediënten voor 4 personen

• 100 g ijsbergsla

• 500 g reepjes mager varkensvlees (rug)

• 4 grote, zoete uien

• peper en zout

• arachideolie

• wokgroenten (wortel, prei, sojascheuten en peultjes)

• 8 tortilla’s

• 100 g mayonaise

Bereidingswijze

Pers de zoete uien door een sapcentrifuge en giet het sap door een fijne zeef. Laat de reepjes een dag marineren in

het uiensap. Reinig de groenten en snijd ze even groot (bv.: in reepjes). Haal het vlees uit de marinade en dep

droog met keukenpapier. Kruid de reepjes met peper en zout. Verhit de olie in een wok of bakpan en bak het vlees

op een hoog vuur. Voeg vervolgens de groenten toe en bak alles beetgaar. Wrijf de tortilla’s in met mayonaise.

Verdeel er de wokmengeling over. Voeg de ijsbergsla toe en rol dicht. Leg de wraps nog even in een oven op

220°C.