Geroosterde venkel en sjalot

De venkel zal bij deze bereidingswijze zijn sterke anijssmaak gedeeltelijk verliezen en wordt hierdoor veel milder

van smaak.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden:

4 sjalotten

2 venkelknollen

2 teentjes knoflook

4 takjes verse tijm

1 takje verse rozemarijn

2½ dl olijfolie, extra vierge

Peper en zout

Bereidingswijze: De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De venkel halveren en beide helften in

ongeveer 5 partjes snijden. Verwijder de steeltjes van de tijm en rozemarijn en hak de kruiden fijn. De

knoflookteentjes halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. ½ dl olijfolie verhitten in een koekenpan. Voeg de

venkel toe en rooster deze onder voortdurend roeren op een hoog vuur, totdat de partjes mooi bruin van kleur

zijn. Zet vervolgens het vuur zachter en voeg de rest van de olijfolie, de kruiden, sjalot en knoflook toe. Breng op

smaak met zout en peper, doe de deksel op de pan en laat alles op een laag vuur gaar worden.

Te gebruiken Als groentegarnituur bij zowel vis- als vleesgerechten of als zelfstandig vegetarisch gerecht (bestrooi

de venkel na bereiding met geraspte kaas en laat deze onder de gril gratineren).

(let wel)Rooster de venkel op een hoog vuur: anders krijgt de venkel geen kleur en behoudt deze zijn sterke

anijssmaak.