Geroosterde tomatensoep met pesto toast

• 40 minuten

• 4 personen

• Koken en bakken

Ingrediënten:

• 1kg trostomaten, in vieren gesneden

• 2 el olijfolie

• 1 el balsamico azijn

• zout en gemalen zwarte peper

• 2 tl suiker

• 3-4 kopjes groentebouillon

• 1 stokbrood

• pesto, (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ° C of gasstand 6. Leg tomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier en

besprenkel deze met olijfolie en azijn. Bestrooi vervolgens de tomaten met zout, peper en suiker. Bak de tomaten voor gedurende 20 minuten of tot zeer zacht zijn. Laat ze daarna 10 minuten buiten de oven afkoelen. Doe de geroosterde tomaat samen met de bouillon in een blender en meng het geheel tot een gladde massa. Gooi daarna het tomatenmengsel door een zeef om alle resterende schil of zaden te verwijderen. Verwarm de soep in een grote pan. Snijd ondertussen een stokbrood en toast deze mooi goudbruin. Serveer de tomatensoep samen met het geroosterd stokbrood en indien gewenst de pesto.