Druivenclafoutis

Recept van de week In combinatie met de weekactie van week 2 Druivenclafoutis Info:

nagerecht

6 personen

425 kcal voedingswaarden

15 min. bereidendruiventaart

1 u. 45 min. wachten

Benodigdheden: 250 g pitloze blauwe druiven

250 g pitloze witte druiven

½ dl Muscat de Beaume de Venise (slijter)

50 g boter

4 eieren

75 g witte basterdsuiker

100 g bloem

zout

1 bekertje crème fraîche (2 dl)

2 dl volle melk

poedersuiker uit strooibus

Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C. (In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover spren-kelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwar-men vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker