Druiven met caramel en yoghurt

Info:

Ontspanning recept Dessert

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water

met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht

stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten

intrekken.

Bereiden

Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1

eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.

2 eetlepels zure room

2 bakjes Griekse yoghurt (à 150g)

2 eetlepels schenkstroop

mespunt gemalen kardemom

75 g suiker

1 sinaasappel

300 g pitloze druiven