Chinese roerbakschotel met sperziebonen

Info: Sperziebonen naar Chinees recept boordevol smaak! Dit recept is geschikt voor een grote groep, maar kan aangepast worden voor een gezinsmaaltijd. Warm of koud serveren. Dit gerecht is voor 40 porties met een bereidingstijd van 15 minuten.

Ingrediënten:

250ml plantaardige olie

6 kg verse sperziebonen, getrimd

5 eetlepels knoflook, fijngesneden

5 eetlepels verse gember, fijngesneden

2 eetlepels zeezout

1 eetlepel grofgemalen zwarte peper

500 ml zwarte bonensaus

Bereidingswijze:

In een grote wok op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de sperziebonen 1-2 minuten bakken. Knoflook en gember toevoegen en frequente roerend 3-4 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper en de zwarte bonensaus toevoegen. Koken tot de sperziebonen gaar zijn.