Bloemkool salade met mozzarella (Een lekkere koolhydraa

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram bloemkoolroosjes

250 gram courgette

150 gram mozzarella

150 gram jonge Goudse kaas

3/4 dl slagroom

1 eetl. walnotenolie

1 eetl. ahornsiroop (vervangen door 1/4 dop Natrena?)

2 eetl. citroensap

1 theel. roze peperkorrels

1 eetl. ongepelde amandelen

1 takje citroenmelisse

Bereidingswijze

Was de bloemkoolroosjes en halveer ze zo nodig. Kook of stoom ze met weinig water in ca. 10 minuten beetgaar,

laat ze in een zeef of vergiet uitlekken en afkoelen. Snijd de courgettes in blokjes, snijd de kaas in blokjes. Roer een

saus van de slagroom, de olie, ahornsiroop of Natrena, en het citroensap. Plet de peperkorrels en roer ze door de

saus. Meng de bloemkoolroosjes, courgetteblokjes en blokjes kaas in een kom. Schep de saus erdoor. Hak de

amandelen grof en strooi ze over de salade. Verdeel de salade over de borden en garneer met citroenmelisse.

Eventueel wat zout vlak voor het opdienen erover strooien.