Bloemkool kaassoufle

Info:

4 personen

Ingrediënten:

400 gram bloemkoolroosjes

Zout

2 eieren

1 1/2 eetlepel italiaanse kruiden

2 eetlepels room culinair Alpro soja

100 gram geraspte pittige kaas 30+

1/2 eetelepel boter

Bereidingswijze:

Allereerst dient men de eieren te splitsen. Vervolgens:

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water en zout in 15 min. Gaar. Klop de eidooiers los met de room en kruiden.

Giet de bloemkool af en pureere deze. Meng de bloemkoolpuree,het dooiermengsel en de kaas door elkaar.

In een kom de eiwitten stijf kloppen en hier voorzichtig het bloemkool mengsel doorscheppen, doe het geheel in

een (ingevette) ovenschaal en laat het in 20 min. goudbruin en gaar worden, in een oven op 225 gr.C.

Uit de oven direct opdienen met bijvoorbeeld een frisse komkommer salade.