Bloemkool-Broccoli soep met kipreepjes

Info:

Soep

4 personen

1 kg bloemkool- en broccoliroosjes

versgemalen peper & zout

50 g boter

Bereidingswijze:

Doe de bloemkool- en broccoliroosjes met de geschilde en kleingesneden aardappelen, prei, selderij en uien in een

grote kookpan en fruit even aan in de boter.

Overgiet met bouillon en kruid met peper en zout. Laat goed gaarkoken en pureer vervolgens met de staafmixer.

Roer de fijngesneden kipreepjes erdoor, laat even doorwarmen en garneer met kervelpluksels of peterselie.

Wilt u de soep een feestelijke toets geven, klop dan een eierdooier los in room en voeg die samen met de kip toe

aan de soep. Laat dan niet meer aan de kook komen. Bent u op zoek naar een extra krokante hap, voeg dan wat

zelfgebakken croûtons toe. Of nog beter: hou enkele bloemkoolroosjes apart, vlak voor het opdienen snijdt u ze

heel fijn. Bak deze korreltjes even aan in pan of wok. Strooi ze daarna over de soep. Het resultaat is heerlijk

knapperig!

1 gare kipfilet

3 l kippenbouillon

aardappelen

1 handje peterselie

2 uien

1 groene selderij

2 prei

20-30 minuten