Appelpancakes

Lunch / Brunch

Ingrediënten:

4 appels, Elstar

1 pak American Pancakes

400 ml melk

2 eieren

150 g ontbijtspek in plakjes

4 el boter

2 el suiker met ½ el kaneel

8 el schenkstroop

Bereidingswijze:

Voorbereiding, Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180° C). Roer de mix voor pancakes met de melk en

de eieren tot een dik en glad beslag. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de

kwarten in parten. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan en houd het warm onder aluminiumfolie in de

oven. Verhit het achtergebleven spekvet met 1 el boter in de koekenpan en

bak de appelparten met de suiker en de kaneel. Laat ze in ca. 2 min. lichtbruin worden (karameliseren).

Houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven.

Breng een pan met water aan de kook en leg er een bord op. Verhit wat boter in de koekenpan, bak van het beslag

12 pancakes en houd ze warm op het bord op de pan onder aluminiumfolie. Maak 4 stapels van 3 pancakes met het

ontbijtspek en de appel ertussen en erop. Schenk als laatste de stroop erover.

20 – 30 minuten

4 personen